Al bijna 20 jaar is Rent A Bob actief in De Randstad. Hoe dat is ontstaan vertellen we je graag.


Rent A Bob begon in 2004 in Den Haag, maar breidde al snel uit naar Rotterdam. En niet in de laatste plaats omdat er veel tussen deze steden gereden werd. Wij merkten al snel dat het gebied zou uitgroeien tot de metropoolregio Rotterdam Den Haag die het nu is.


SCOOTERBOB

In de periode dat Rent A Bob in Den Haag van de grond kwam, startte ScooterBob in Rotterdam. En ze groeiden als kool. Niet alleen in Rotterdam, ook buiten Rotterdam schoten de vestigingen als paddenstoelen uit vochtige grond. En dit uiteraard tot irritatie van de eigenaren van Rent A Bob.

Want die markt van de thuisbrengservice. De Bob markt. Dat was er een om veroverd te worden. Daar was geen ruimte voor twee partijen. Er mocht er maar 1 de winnaar zijn. En dat moest Rent A Bob worden. (Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.)

De scooter van Rent A B ob
Inschatting ritprijs

Ritten vanaf €73

Download de app en bereken direct jouw ritprijs. Of kijk onze tarievenpagina voor het algemene overzicht.

TARIEVEN
Rent a Bob app

Reserveer je rit via de app

Reserveren via de app is het makkelijkst. Je ziet dan direct wat de rit je gaat kosten.. Maar je mag ons ook altijd bellen op 085 0443 777

Download de App van Rent A Bob via App Store
Download de App van Rent A Bob via Google Play

HET PROBLEEM VAN DE SCOOTER

Onze chauffeurs reden vroeger op een kleine opvouwbare scooter naar onze klanten toe. Bij de klant aangekomen werd de scooter opgevouwen en in een grote tas in de achterbak van de auto van de cliënt gelegd. We reden de klant naar huis in zijn eigen auto en eenmaal op bestemming werd de scooter weer uit de achterbak gehaald.

Helaas ging het niet altijd zo vlekkeloos als hierboven omschreven. Het scootertje liet ons vaak in de steek. De aandrijfriem brak, de verlichting viel uit en complete frames scheurden doormidden. Nee, 100% veilig was het zeker niet. En wij (Rent A Bob in Den Haag) hadden 1 vestiging. Den Haag. Meer niet. Maar omdat wij onze brommertjes iedere dag van vroeg tot laat lieten rijden liepen wij snel tegen de diverse problemen aan. Voor Scooterbob kwam dat probleem veel later. Door de snelle expansie groeide het aantal vestigingen snel, maar per vestiging werden de brommertjes niet heel intensief gebruikt.

Rent a Bob app

DE VOORDELEN VAN
RENT A BOB

HET EINDE VAN SCOOTERBOB

Scooterbob liep uiteindelijk ook tegen de mankementen van het scootertje aan. Maar toen was het bedrijf te groot en met teveel franchisenemers. Zeer ontevreden franchisenemers. Met te weinig omzet en hoge kosten door slecht materiaal. Het einde van Scooterbob werd hiermee ingeleid. De verhalen daarna zijn alle kanten opgegaan, mede door een eigenaar die – naar verluid – met gelden van investeerders het hazenpad koos.

Rent A Bob heeft uiteindelijk de brommertjes vervangen door auto’s. De Bobs kregen daarmee een eigen chauffeur die ze naar de klanten bracht en ophaalde bij de eindbestemming van de rit. Na een periode van monopolie kreeg Rent A Bob er uiteindelijk weer wat concurrenten bij. Gelukkig. Want concurrenten kunnen ook collega’s worden. En samen kun je meer dan alleen.

DE VOORDELEN VAN RENT A BOB

"De chauffeur had reeds eerder voor ons gereden, wederom prima in orde en zoals altijd keurig op tijd."

Willem Reimers / Speakers Academy

"Prima chauffeur zeker gezien gladheid
Op afgesproken tijd staat chauffeur klaar en gezien gladheid uiterst bekwaam gereden.Petje af!"

Han Vercouteren / Sasma B.V.

"Top!Op de avond zelf BOB besteld via de app en stond op de afgesproken tijd keurig op ons te wachten."

Marijke Korendijk / Smart Studiecoaching Rijnmond

WERKGEBIEDEN

Rent A Bob werkt standaard in en rond de 4 grote steden in Nederland. Mocht jouw bestemming daarbuiten vallen dan kan er een toeslag berekend worden.

Amstelveen

Badhoevedorp

Diemen

Landsmeer

Bergschenhoek

Capelle aan den IJssel

Schiedam

Leidschendam

Nootdorp

Rijswijk

Voorburg

Wassenaar

Wateringen

De Bilt

De Meern

Groenekan

Maarssen

Nieuwegein

Rent a Bob app

"De chauffeur had reeds eerder voor ons gereden, wederom prima in orde en zoals altijd keurig op tijd."

Willem Reimers / Speakers Academy

"Prima chauffeur zeker gezien gladheid''.
Op afgesproken tijd staat chauffeur klaar en gezien gladheid uiterst bekwaam gereden.Petje af!"

Han Vercouteren / Sasma B.V.

''Top!''
''Op de avond zelf Bob besteld via de app en stond op de afgesproken tijd keurig op ons te wachten.''

Marijke Korendijk / SMART Studiecoaching Rijnmond

 

BOB NODIG? DOWNLOAD DE APP.

App Store badge
Google Badge

 

OF BEL: 0850443777