Al meer dan 15 jaar is Rent A Bob actief in Rotterdam. Het centrum? Dat kennen wij als geen ander. Maar ook de restaurants zoals The Harbour Club en Parkheuvel kennen wij als ons broekzak. Hoe dat is gekomen vertellen wij je graag.

Rent A Bob begon in 2004 in Den Haag, maar breidde al snel uit naar Rotterdam. En niet in de laatste plaats omdat er veel tussen deze steden gereden werd. Wij merkten al snel dat het gebied zou uitgroeien tot de metropoolregio Rotterdam Den Haag die het nu is.

Scooterbob

In de periode dat Rent A Bob in Den Haag van de grond kwam, startte ScooterBob in Rotterdam. En ze groeiden als kool. Niet alleen in Rotterdam, ook buiten Rotterdam schoten de Scooterbob vestigingen als paddenstoelen uit vochtige grond. En dit uiteraard tot grote ergernis van Jeroen (2x) bij Rent A Bob.

Want die markt van de thuisbrengservice. De Bob markt. Dat was er een om veroverd te worden. Daar was geen ruimte voor twee partijen. Er mocht er maar 1 de winnaar zijn. En dat moest Rent A Bob worden.

De scooter van Rent A Bob

Het probleem van de scooter

Onze chauffeurs reden vroeger op een kleine opvouwbare scooter naar onze klanten toe. Bij de klant aangekomen werd de scooter opgevouwen en in een grote tas in de achterbak van de auto van de cliënt gelegd. We reden de klant naar huis in zijn eigen auto en eenmaal op bestemming werd de scooter weer uit de achterbak gehaald.

Helaas ging het niet altijd zo vlekkeloos als hierboven omschreven. Het scootertje liet ons vaak in de steek. De aandrijfriem brak, de verlichting viel uit en complete frames scheurden doormidden. Nee, 100% veilig was het zeker niet. En wij (Rent A Bob in Den Haag) hadden 1 vestiging. Den Haag. Meer niet. Maar omdat wij onze brommertjes iedere dag van vroeg tot laat lieten rijden liepen wij snel tegen de diverse problemen aan. Voor Scooterbob kwam dat probleem veel later. Door de snelle expansie groeide het aantal vestigingen snel, maar per vestiging werden de brommertjes niet heel intensief gebruikt.

Het einde van Scooterbob

Scooterbob liep uiteindelijk ook tegen de mankementen van het scootertje aan. Maar toen was het bedrijf te groot en met teveel franchisenemers. Zeer ontevreden franchisenemers. Met te weinig omzet en hoge kosten door slecht materiaal. Het einde van Scooterbob werd hiermee ingeleid. De verhalen daarna zijn alle kanten opgegaan, mede door een eigenaar die – naar verluid – met gelden van investeerders het hazenpad koos.

Rent A Bob heeft uiteindelijk de brommertjes vervangen door auto’s. De Bobs kregen daarmee een eigen chauffeur die ze naar de klanten bracht en ophaalde bij de eindbestemming van de rit. Na een periode van monopolie kreeg Rent A Bob er uiteindelijk weer wat concurrenten bij. Gelukkig. Want concurrenten kunnen ook collega’s worden. En samen kun je meer dan alleen.


"De chauffeur had reeds eerder voor ons gereden, wederom prima in orde en zoals altijd keurig op tijd."

Willem, Reimers

"Prima chauffeur zeker gezien gladheid
Op afgesproken tijd staat chauffeur klaar en gezien gladheid uiterst bekwaam gereden.Petje af!"

Han, Naaldwijk

"Top!Op de avond zelf BOB besteld via de app en stond op de afgesproken tijd keurig op ons te wachten."

Marijke, Hellevoetsluis

'' Heerlijk relaxed. Precies op tijd, keurige chauffeur, kans op snelheidsovertreding nihil. Heerlijk relaxed om je geen zorgen te maken over wijntje meer of minder."

Remco Schouten

"Chauffeurs zijn op tijd en erg vriendelijk!"

Hetty Hof - van Munster

"Na afloop van de voetbalwedstrijd gebruik gemaakt van jullie diensten en zodoende lekker snel en makkelijk met mijn meegenomen relaties thuis gebracht 🙂 #top"

B.J. Smittenaar / I am Luigi

"Last minute een ritje geboekt. Snelle bevestiging per e-mail. Chauffeur perfect op tijd. Keurig gereden. Super service, het geld meer dan waard!"

Richard Thoben

"Enthousiaste, professionele chauffeurs en organisatie!"

Sander Blom / Solimas Groep

"Keurige jongen, keurig op tijd:-)"

André Triep / Strandclub WIJ


"Chauffeurs zijn op tijd en erg vriendelijk!"

Hetty Hof - van Munster

"stipt, goed gereden, aardige chauffeurs!"

Julius Jaspers / Chef kok

"Keurige jongen, keurig op tijd:-)"

André Triep / Strandclub WIJ

"Zeer beleefd en erg netjes gereden!"

Kim van 't Klooster

"Afspraken worden goed nagekomen"

Rob van Etten / Toxozon

"Ik word enthousiast van de flexibiliteit"

Remco van den Berg / Hommerson


Download de App van Rent A Bob via App Store
Download de App van Rent A Bob via Google Play