Veilig rijden in de herfst

Veilig rijden in de herfst

De warme maanden zijn weer voorbij en de herfst is in opkomst. Voor een automobilist is het erg belangrijk om rekening te houden met de gevaren die de verschillende seizoenen met zich meebrengen. Graag geven we enkele tips voor het seizoen. 

LAAGSTAANDE ZON

De laagstaande zon in de herfst zorgt ervoor dat je als automobilist minder goed zichtbaar bent en dat het zicht voor jezelf een stuk minder is. Houd hier rekening mee door voldoende afstand te houden op je voorganger en zorg er voor dat je precies weet wat er achter je gebeurt zodat je snel kan anticiperen. Zorg voor een zonnebril in de auto!

SCHONE RUITEN

Door de laagstaande zon wordt vuil op je autoruit goed zichtbaar. Het is daarom belangrijk altijd te zorgen voor een schone autoruit, zowel van binnen als van buiten. Denk er ook aan dat je ruitenwisservloeistof antivries bevat.

NAT, VIUL WEGDEK

Uiteraard heeft regen invloed op de grip die je hebt op het wegdek. Zorg daarom voor banden met voldoende profiel om aquaplaning te voorkomen. Daarnaast is het aan te raden om tijdens de regenbuien niet te hard te rijden want aquaplaning kan tevens ontstaan doordat de banden het overtollige water niet snel genoeg kunnen verwerken. Als je van plan bent winterbanden aan te schaffen, doe dit dan alvast tijdens de herfst. De extra bladeren op de weg maken het wegdek bovendien nóg gladder. Hou daar rekening mee. 

NACHTVORST

Door nachtvorst kunnen weggedeelten bevriezen en direct gevaar opleveren. Ook in de loop van de ochtend kunnen in de schaduw gelegen delen nog bevroren zijn. Wees daarom in de ochtenden extra waakzaam. 

RENT A BOB

Een alcoholhoudend drankje kan zóóó lekker zijn bij het koude en gure weer. Reserveer tijdig een chauffeur van Rent A Bob om er voor te zorgen dat je veilig en verantwoord weer naar huis rijdt. 

Deel dit item