Rent A Bob en BeterBOB rijden samen verder

Rent A Bob en BeterBOB rijden samen verder

Rent A Bob: het is de ideale oplossing wanneer je wat gedronken hebt en toch met de auto veilig thuis wilt komen. Je belt, bestelt en binnen een uur staat een chauffeur voor je klaar om jou met je auto naar huis te rijden. De volgende dag beschik je direct over je eigen auto en dat tegen kilometertarieven die niet ver verwijderd zijn van die van de taxibranche.

Het Haagse Rent A Bob (opgericht in 2004) en Rotterdamse BeterBOB (opgericht in 2007) hebben in 2013 de eerste verkennende gesprekken gevoerd. De directeuren Van der Kamp (Rent A Bob) en Noordermeer (BeterBOB) kwamen al snel tot de conclusie dat een fusie de nieuwe onderneming enorm veel potentie voor de toekomst biedt waarbij volop geprofiteerd wordt van synergievoordelen.

Naast Rent A Bob en BeterBOB zijn er geen aanbieders van formaat die de thuisbrengservice op last minute basis aanbieden. Rent A Bob - dat exploiteert in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht - heeft met de fusie een sterker aandeel gekregen in de Rotterdamse markt. “Daarnaast zijn we in één keer van onze directe concurrent af”, aldus Van der Kamp die de marktleiderspositie van Rent A Bob in zeer korte tijd aanzienlijk heeft zien stijgen.

Met de fusie is Rent A Bob onderdeel geworden van de bedrijvengroep waar ook het Rotterdamse “E-Drivers” onder valt; een gerenommeerd privéchauffeursbedrijf dat reeds 15 jaar actief is door het gehele land. Ook E-Drivers profiteert van de fusie aangezien het landelijke netwerk van chauffeurs wordt versterkt met ca. 125 chauffeurs van Rent A Bob. Noordermeer noemt het dan ook een droomfusie: “Rent A Bob is zeer sterk in de avonduren en E-Drivers is van vergelijkbare grootte, maar dan met name gedurende de daguren. Nu de bedrijven in dezelfde groep vallen kunnen we met onze 250 chauffeurs van ‘s ochtends vroeg tot ‘s nachts optimaal presteren.”

De bedrijven gaan zich vestigen in het hoofdkantoor van Rent A Bob in Rijswijk. De komende maanden zal de dienstverlening van BeterBOB en Rent A Bob nog naast elkaar blijven bestaan, echter zal het merk BeterBOB voor het einde van het jaar verdwijnen en zal de volledige focus op uitbreiding van Rent A Bob liggen. Het is dan ook een van de doelstellingen om Rent A Bob - net als de privéchauffeurs van E-Drivers - ook buiten de Randstad te exploiteren.  

Deel dit item