Rent A Bob Amsterdam teruggekocht

Rent A Bob Amsterdam teruggekocht

MOEDERBEDRIJF RENT A BOB HEEFT VESTIGING AMSTERDAM TERUGGEKOCHT

Per heden heeft Rent A Bob haar franchisevestiging van Rent A Bob in Amsterdam overgenomen. Met deze overname zijn alle vier Rent A Bob exploitaties (in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam) weer eigendom van de oorspronkelijke eigenaar; Dutch Driver Solutions B.V. 

Rent A Bob – dat mensen in eigen auto naar huis rijdt wanneer zij wat gedronken hebben – is al enkele jaren marktleider op het gebied van de last minute thuisbrengservice. Iedere maand maken duizenden mensen gebruik van de diensten van Rent A Bob opdat zij verantwoord en veilig thuis komen en de volgende dag direct de auto tot hun beschikking hebben. 

Na de fusie in 2014 met het Rotterdamse BeterBOB en de overname van Rent A Bob in Utrecht was het terugkopen van de franchisevestiging in Amsterdam een strategische wens die hoog op het verlanglijstje stond. Nu de vier exploitaties centraal worden aangestuurd kan meer efficiency worden behaald ten aanzien van reistijden, personeel en inkoopstrategie. Het opheffen van de franchisestructuur heeft tevens tegenstrijdige belangen geëlimineerd tussen franchisegever en –nemer. 

De thuisbrengservice van Rent A Bob is uniek ten opzichte van de gevestigde chauffeursbedrijven. Rent A Bob heeft eigen auto’s op de weg waarmee de chauffeurs bij de cliënten worden afgezet. Wanneer een bobchauffeur met de cliënt op de eindbestemming is gearriveerd stapt de bobchauffeur weer bij zijn collega in de auto van Rent A Bob en rijden ze naar de volgende cliënt. Bij reguliere chauffeursbedrijven moet een chauffeur minstens 24 uur van tevoren worden gereserveerd. Bij Rent A Bob kunnen personen met de behoefte aan een chauffeur op dezelfde avond nog een chauffeur bestellen. 

Rent A Bob - dat inmiddels tien jaar bestaat -  maakt na de fusie met BeterBOB onderdeel uit van STUD Holding B.V. waar eveneens het privéchauffeursbedrijf E-Drivers onder valt. Deze onderneming bestaat inmiddels 16 jaar en bedient (zakelijke) cliënten door het gehele land. Met de privéchauffeurs van E-Drivers en de thuisbrengservice van Rent A Bob is een exploitatie gemoeid die vrijwel 24/7 door draait. 

EINDE PERSBERICHT

Deel dit item